Bitcoin Nedir?

Bitcoin hiçbir merkez bankası, resmi kuruluş ve benzeri ile bağlantısı olmayan elektronik para birimidir. Son zamanlarda artan yükselişi ile adını çok duyduğumuz Bitcoin para piyasasında yatırım için tercih edilen mensubu haline gelmiştir. Birçok kişi tarafından kullanılan Bitcoin nasıl kullanılır, güvenli midir bilmemiz gerekmektedir.

3 Ocak 2009 yılında hayatımıza giren Bitcoin son yıllarda artan yükselişi ile çoğu kişinin göz hapsine girmeyi başarmıştır. Bitcoin alım satım hizmetlerini sunan yerli ve yabancı birçok alan bulunmaktadır. Bunlar hizmeti alan kişilere hesaptan, kredi kartından, havaleden birçok seçenek sunmaktadır. Özellikle Bitcoin almadan önce yatırımı yapacağınız işletme ile ilgili araştırmalar yapın bunun için internette yorum ve önerileri bulabilirsiniz. Bitcoin alım satımı yaparken sizlerden talep edeceği fiyatı incelemeden işlem yapmayın. Çünkü oranlar değişkenlik gösterebilmektedir.

bitcoin koruma
bitcoin koruma

Bitcoin işleminde koruma nasıl olur?

Paranızı yatıracağınız alanı seçin, üyeliğinizi yaptıktan sonra kesinlikle 2FA özelliğini kullanın. Bu çift kademeli güvenlik hesabınızın hacklenmesini ve paranızın çalınma olasılığını aza indirir. Dolayısıyla kesinlikle yapmanızda fayda olan bir işlemdir. 2FA için SMS ya da Google uygulaması olan Authenticator dan yardım alabilirsiniz. Google’ in bu uygulaması her siteye girişinizde size özel ikinci bir şifre oluşturması nedeniyle daha güvenilir olmasını sağlamaktadır. Bu uygulamayı App Store veya Google Play de ücretsiz olarak bulunmaktadır.

BTC nasıl işler?
BTC nasıl işler?

Bitcoin nasıl işler?

Hiçbir alandan üretimi yapılmayan Bitcoinler bir noktadan diğer bir noktaya ağ özelliği göstermektedir. Bu ağda yapılan ödemelerde diğer noktaya hemen ulaşır ve bu sebeple nerden nereye ödemenin yapıldığı anında kayıt altına alınır. Toplanan bu kayıtlar blok adı altında yapılar da bulunur. Her blokta işlem gerektiren Hash algoritması uygulanıp belli bir sıfır sayısıyla başlayan bir ifade olması gerekir. Yaklaşık 10 dakikada bir, kabul edilen eylemi yapabilen ilk kullanıcıya sıfırdan 50 Bitcoin olarak ödül verilir. Bu sebeple Bitcoin piyasaya girmiş olur. Verilen ödül miktarı yaklaşık 4 yılda bir yarıya indirilir. Bitcoinin değerini arz ve talep ilişkisi belirler. Talep arttıkça fiyatı yükselir, talep azalınca da fiyatı düşmektedir. Piyasada belirli sayıda Bitcoin bulunur ve yeni Bitcoin yapmanın bir sınırı ve kuralları bulunmaktadır.

altcoin nedir
altcoin nedir?

Altcoin nedir?

Bitcoin alternafi cümlesinin kısaltması olarak bilinen altcoin, bitcoin dışında tüm gizli para birimleridir. Çok sayıda altcoin bulunmaktadır ve sayılarıı gün geçtikçe hızla artmaktadır. Bitcoinin işlem hızı ve dağıtım yöntemi gibi birtakım özelliklerini değiştirir. Bazı altcoinler, Bitcoinin yapmadığı bazı özelliklerle ilgili deneyim kazanarak yenilikler yapmaktadır. Mesela Darkcoin anonim işlemler için alan yapmayı hedefliyor, Ripple ise para birimleri ile kişilerin daha kolay ödeme yapmalarını sağlamak için alan oluşturmaktadır.

altcoinlere yatırım
altcoinlere yatırım

Altcoinlere yatırım yapılmalı mıdır?

İlk altcoin 2011 nisan ayında kurulan Namecoin’dir. Kripto para piyasasının çabuk değişmesi, geçmiş zamanının kısa olması sebebiyle önemli riskler taşımaktadır. Altcoin zengin kişiler tarafından yüksek miktarlarda düşük fiyattan alıp değerini arttırırlar. Fiyat yükselince ellerinde bulunan coinleri yüksek karla satar ve çoğu yatırımcının zarar görmesine neden olurlar. Bu sebeple çoğu zaman altcoinin ömrünün kısa olmasına neden olurlar. Bu nedenle paranızı kaybetmek istemiyorsanız uzun vadeli, güvenilir olduğunu bildiğiniz alanda para yatırımı yapmalısınız.

Altcoin alırken anlamadığınız şeylere yatırım yapmayın önce mutlaka araştırın ona göre paranızı yatırın. Düşünmeden yapılan yatırım mantıklı değildir ve kaybetmeye mahkumdur. Araştırma yapmak için kendinize zaman ayırın, araştırın, az yatırımla başlayın. Çoğu kişiler paralarını yüksek yatırımlarda yok etmişlerdir. Bu hataya düşmemek için araştırın ve küçük meblağ ile başlayın.

KategorilerBTC

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir